Stomna kebap - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg telecího masa nebo jehněčího, 4 lžíce oleje, 2 velké cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, 4 zelené papriky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce rozsekané zelené petrželky, 1 lžička saturejky, 1 lžička máty peprné, sůl, mletý pepř, mletá paprika, 1 dl bílého vína
Maso nakrájíme na malé kousky, promícháme s cibulí, petrželkou, saturejkou, mátou, pepřem, paprikou, rajčatovým protlakem, moukou a dáme do hliněného pekáče vymaštěného polovinou oleje. Zbylým olejem pokropíme svrchu, pekáč přiklopíme a pokrm pomalu asi půldruhé hodiny pečeme. Kebap můžeme vylepšit podlitím malou skleničkou bílého vína.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka