Svíčková pečeně na Szekszáderský způsob - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg telecího hrudí, 1 dl oleje, 20 dkg cibule, 5 g česneku, 2 dkg mleté papriky, 2 dkg soli, 1 dl červeného vína, 10 dkg paprik, 8 dkg rajčat, 60 dkg telecí kýty, 3 g mletého pepře, 20 dkg husích jater
Na malé kousky nakrájené telecí hrudí podlít trochou oleje a propéci v troubě. Přidat na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a dále propékat. Je-li cibule již orestovaná, vyjmout pánev z trouby, posypat paprikou a ihned zalít vodou. Osolit a asi 1 - 1.5 hodiny pomalu vařit, až vznikne hutná gulášová omáčka. Nakonec přidat Szekszárderské červené víno a ještě několik minut vařit. Propasírovat, přidat na kostičky nakrájené paprikové lusky, rajčata a povařit do měkka. Telecí maso z kýty lehce naklepat, osolit a opepřit. Z husích jater nakrájet na každou porci stejně velký plátek. Maso péci na malém množství oleje. Ve zbylém oleji propéci plátky husích jater. Při servírování položit na každý plátek masa kousek jater, přelít omáčkou a podávat s opečenými na kostičky pokrájenými bramborami nebo dušenou rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka