Telecí kotlety a la Nelson I - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  telecí kotlety, 2 lžíce másla, 1/4 kg žampiónů, sůl, zelená petrželka,  trochu hladké mouky, 5 dkg parmazánu nebo čedaru, 2 lžíce strouhanky
Na necelé lžíci másla podusíme neloupané, omyté a jemné usekané žampióny, přidáme petrželku a ke konci zaprášíme moukou, mírně podlijeme a krátce necháme přejít varem. Kotlety naklepeme, osolíme, poprášíme slabě moukou a na másle po obou stranách opečeme jako minutku. Vložíme je do vymaštěné nízké zapékací mísy, povrch potřeme žampiónovou smíšeninou, posypeme strouhaným sýrem smíchaným s vláčnou strouhankou, pokapeme máslem, ve kterém jsme opékali kotlety, a zapečeme, až sýr roztaje a mírně zrůžoví.
Příloha: dušený hrášek a opékané malé brambory nebo rýže a hlávkový salát s citrónem

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka