Letní šči s brambory - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg zadního hovězího, 2  mrkve, petržel, 1  cibule, 1/2 kg brambor, 1/2 kg zelí, 20 dkg rajčat, sůl, kopr nebo petrželka, 2 l vody
Hovězí maso zalijeme mírně osolenou vodou, postavíme na oheň a vaříme na mírném ohni půl druhé až dvě hodiny. Asi 25 minut před koncem varu přidáme do polévky očištěnou a pokrájenou mrkev, petržel, cibuli a mladé zelí, které rozkrojíme na větší kusy podle počtu porcí, přidáme oloupané brambory pokrájené na větší kousky, polévku dosolíme a dovaříme. Až před podáním přidáme nakrájená oloupaná rajčata, necháme ještě přejít var a polévku nalijeme na talíře. Sypeme koprem nebo petrželkou.
Maso podáváme zvlášť s červenou řepou nebo je na kousky nakrájené dáme každému na talíř do polévky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka