Telecí medailónky tessinské - recept cpt. Cooka
1 porce:  15 dkg telecí kýty, 7 dkg zelených paprik, 7 dkg rajčat, 2 dkg másla, sůl, cayenský pepř, hladká mouka, olej, máslo nebo šťáva z telecí pečeně
Dva až tři menší plátky telecího masa z kýty na jednu porci se lehce naklepou, upraví do kulatého tvaru, osolí, popráší cayenským pepřem, hladkou moukou a rychle se opečou po obou stranách v horkém oleji do zlatova. Na másle se podusí jader zbavené, na hrubší kolečka krájené zelené paprikové lusky a oloupaná rajčata, krájená na menší kousky nebo kostičky. Na opečené medailónky se nakupí směs podušených paprik a rajčat a přelije se lehce rozpuštěným máslem nebo šťávou z telecí pečeně.
Příloha: domácí nudle maštěné máslem nebo promíchané trochou šlehané smetany

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka