Telecí na způsob bažanta - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg telecí plece nebo kližky, 2 dkg slaniny, 2 lžíce rostlinného tuku, 1  cibule, sůl, 3 zrnka celého pepře, 1 zrnko nového koření, 1  bobkový list, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl vody
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme na oleji v tlakovém hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova. Vložíme na kostky nakrájené maso, rychle opečeme, podlijeme 2 dl vody, osolíme, okořeníme a pod tlakem dusíme 20 minut. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a krátce povaříme. Maso vložíme zpět do hotové omáčky krátce prohřát.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka