Telecí pečeně s celerovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg telecí kýty, 5 dkg slaniny, celer, petržel, mrkev, 1 lžíce másla, 1 lžička hladké mouky, vývar
Maso omyjeme, osolíme a protkneme slaninou. Na kastrol dáme lžíci másla, zeleninu nakrájenou na plátky (kousek od každé) a maso, které po všech stranách opečeme. Pak při mírném podlévání dusíme do měkka. Zatím uvaříme v malém množství vývaru na plátky pokrájený celer, jen do poloměkka. Pěkné úhledné plátky vyjmeme a necháme je polité vývarem na teple, přiklopené poklici. Ostatní uvaříme zcela do měkka. Pak je do vývaru rozmačkáme. Ze lžičky másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme šťávu z masa a vše prolisujeme, nebo mixujeme. Nakrájené maso obložíme plátky celeru a do každého vpíchneme malý kousek celerové natě. (Recept podle M. D. Rettigové)
Příloha: rýže, malé nočky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka