Telecí pečeně se smetanovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg telecí kýty, 10 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 1/8 l bílého vína, 1 lžička másla, 1 lžička hladké mouky, 1/8 l kysané smetany, sůl
Maso hustě protkneme proužky slaniny a osolíme. V kastrole vyškvaříme zbylou slaninu do sklovita a maso po celém povrchu opečeme. Pak podléváme vínem a vývarem nebo vodou a upečeme téměř do měkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme smetanou a touto hustou kaší potřeme povrch pečeně. Pečeme, až se utvoří mírně růžová kůrka. Šťávu procedíme a upravíme chuť trochou citrónové šťávy.
Příloha: jemné knedlíky vařené v ubrousku nebo polenta

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka