Telecí perkelt - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg telecího masa, 15 dkg cibule, 1 dl oleje, 2 dkg mleté papriky, 2 dkg soli, 12 dkg paprik, 8 dkg rajčat
Telecí maso nakrájet na stejně velké kostky a omýt. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahnout na oleji dozlatova. Posypat červenou paprikou a hned zalít trochou vody. Vodu nechat přejít varem, přidat maso a osolit. Dusit pod pokličkou při mírné teplotě. Často míchat a vždy, když se voda vyvaří a z byde jen tuk, podlít jen trochou vody, aby byl vývar hutný. Je-li maso již téměř měkké, přidat na kostičky pokrájené paprikové lusky a na špalíčky nakrájená rajčata a dusit do měkka. Podávat s noky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka