Telecí řez Josefina Bakerová - recept cpt. Cooka
1 porce:  15 dkg telecí kýty, 4 dkg másla, 8 cl smetany na šlehání, 2 cl jemného rumu, 20 dkg banánů, sůl, hladká mouka, mletý pepř, mandle
Řez z telecí kýty - ořechu se mírně naklepe, osolí, opepří, popráší moukou a rychle opeče po obou stranách na másle v pánvičce z nerezového kovu. Opečený (přírodní telecí řízek) se vyjme, vloží do suché čisté pánve a nechá na mírném teple. Do pánvičky od pečení se vlije dávka jemného rumu, čerstvá smetana, ochutí se solí, mletým pepřem a krátce povaří. Hotová omáčka se nechá na teple. Nepřezrálý banán se krátce povaří (5-10 minut) v osolené vodě a zbaví slupky. Připravený řez se položí na mísu nebo talíř, obloží banánem (rozříznutým na plocho nebo na šikmé silnější plátky) a vše se přelije horkou smetanovou omáčkou. Hotový pokrm se posype oloupanými praženými mandlemi, krájenými na jemné nudličky nebo plátky.
Příloha: povařený banán, případně vařená rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka