Polévka ze zeleninové vody - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 l zeleninového vývaru, 1 lžíce tuku, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 l mléka, 1  žloutek
Vaříme-li jemnou zeleninu, jako je květák, chřest, brukev, apod., je škoda vylít odvar. Je předně velmi chutný a za druhé také cenný pro látky ochranné. Proto odvar buď přidáme do jakékoliv jiné polévky, nebo v rychlosti z něho připravíme polévku samostatnou. Zahustíme jej bledou jíškou a povaříme. Podle libosti zavaříme krupici, kapání nebo jakoukoliv jinou nepříliš hustou zavářku. Na konec zlepšíme trochou mléka a žloutkem. Okořeníme petrželovou nebo celerovou natí nebo pažitkou. Můžeme podávat také jen s osmaženou houskou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka