Telecí soté s ovocem - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg telecího masa, 1/4 lžičky bílého pepře,  trochu hladké mouky, 2  grapefruity, 20 dkg višní (kompotovaných), 1 lžíce másla, sůl, 2 lžíce mandlových lístků, 1 lžíce karí koření, 15 dkg kysané smetany, 4 lžíce oleje
K přípravě soté můžete použít jakékoliv telecí maso kromě nožiček, pokud si dáte práci a při krájení pečlivě odstraníte blanky a šlachy Využít lze i ty nejmenší libové odřezky. Maso řežte příčně přes vlákno asi na centimetrové nudličky, opepřete, obalte v mouce, oklepejte a nechte odležet.
Sladké grapefruity oloupejte a odstraňte bílou blánu. Nakrájejte na plátky a odstraňte jadérka. Višně odpeckujte. Máslo na pánvi lehce přepusťte, opražte mandlové lístečky mírně osolte. Přidejte ovoce, opečte, přikryjte a odložte stranou. Kari a smetanu rozkvedlejte.
Olej na pánvi rozpalte, maso na něm ve po 2 porcích opečte a rychle obracejte. Maso přendejte na nahřátý talíř. Do vypečené štávy přidejte smetanu s kari, svařte až zhoustne, okořeňte a maso v ní ohřejte. Servírujte ozdobené ovocem.
Náš tip: Nakrájené maso opečte v malých porcích. Šťávu rychle vyduste. V omáčce maso pouze ohřejte, nevařte.
Příloha: Rýže nebo bramborové krokety

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka