Blanická roláda - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg vepřové kýty, sůl, mletý pepř, 5 dkg hořčice, 10 dkg salámu měkkého, 25 dkg mletého masa vepřového, 1  vejce, 3  vejce natvrdo, 6 dkg vepřového sádla, 2 dkg hladké mouky, 2.5 dl vody
Z masa rozkrojíme plát, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky salámu, potřeme mletým masem promíchaném se syrovým vejcem, solí a pepřem, vložíme natvrdo uvařená vejce, plát svineme a převážeme nití. Pečeme na sádle za stálého podlévání vodou. Šťávu vyrestujeme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, provaříme a přecedíme.
Příloha: bramborový knedlík nebo brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka