Jarní kotlety - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové kotlety, 3 lžíce másla, 30  ředkviček, 2 lžičky krystalového cukru, 1 lžíce oleje, 3 lžíce octa, 1 dl vody, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
V pánvi rozpálíme 2 lžíce másla, přidáme ředkvičky, cukr, 100 ml vody, a sůl s pepřem. Vaříme na mírném plameni 15 minut. Ředkvičky vyndáme a vaříme tak dlouho, až se většina vody vypaří. Ředkvičky vrátíme do pánve a za stálého míchání krátce povaříme. Ředkvičky nesmí zhnědnout. Hotové ředkvičky vyndáme a držíme v teple. Na pánvi rozpálíme zbytek másla a olej a na něm osolené a opepřené kotlety osmahneme do hněda, asi 3 minuty na každé straně. Přikryjeme pokličkou a dusíme 6 minut na každé straně. Kotlety přendáme na talíř a držíme v teple. Štávu přivedeme k varu, přilijeme ocet a krátce povaříme. Přidáme petrželku. Ke kotletám nasypeme ředkvičky a zalijeme šťávou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka