Jarní závitky - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vejce, hladká mouka, mléko, olej, 50 dkg vepřového masa, 1 svazek ředkviček, jarní cibulka, žampión, 2 lžíce sójové omáčky, škrobová moučka, glutasol, bílé víno
Očištěné maso, ředkvičky a žampióny nakrájíme na jemné nudličky. Maso promícháme s bílkem, špetkou škrobu, osolíme a necháme odležet asi hodinu. Potom maso na pánvi prudce opečeme, přidáme k němu ředkvičky, žampióny a nakrájenou cibuli s natí. Osmažíme a zalijeme zálivkou ze sójové omáčky, vína, glutasolu a škrobu. Prohřejeme a necháme vychladnout. Z vajec, mouky a mléka připravíme jemné palačinky, které plníme připravenou směsí. Svineme tak, že palačinku do poloviny naplníme, přehneme v půli, přehneme okraje a svineme. Okraje potřeme vejcem rozmíchaným se škrobem. Závitky namáčíme do rozšlehaného vajíčka a na rozehřátém oleji smažíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka