Kotlety na čokoládě - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové kotlety, 1 lžíce vepřového sádla, 3  cibule, sůl, mletý pepř,  trochu celé skořice, 10 dkg žampiónů, 1 dl bílého vína, 2 stroužky česneku, 5 dkg mandlí, 1 lžíce zelené petrželky, 1 lžíce oleje, 1 kostka bujónu (masox), 5 dkg hořké čokolády nebo kakaa
Kotlety osolíme, opepříme, potřeme olejem a šest minut grilujeme nebo opékáme na pánvi po obou stranách. Odložíme na teplé místo. Do kastrolu dáme sádlo, osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek do světležluta, přidáme koření, nakrájené žampióny, osolíme a deset minut dusíme. Podle potřeby podlijeme vodou. Pak přidáme víno, nakrájené mandle a dál dusíme. Mezitím svaříme bujón s čokoládou, vlijeme do kastrolu, přidáme opečené kotlety a společně pět až šest minut dusíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka