Kotlety pod sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové kotlety, 1 lžíce oleje nebo rostlinného tuku, 1 velká cibule, 10 dkg tvrdého sýra na strouhání, sůl, mletý pepř, 1/4 l vody, 1 kostka bujónu (masox)
Z kotlet odřízneme kosti a maso nařízneme, aby se nekroutilo. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji nebo tuku. Opečené kotlety přendáme do pekáče, podlijeme tukem po opékání a posypeme vrstvou jemně nasekané cibule. Počkáme, až se cibule prohřeje. Nastrouháme tvrdý sýr a prohřátou cibuli posypeme silnou vrstvou sýra, který můžeme prosypat ještě malou lžičkou mleté papriky. Když se sýr začne rozpouštět, zalijeme všechno teplou vodou s rozpuštěným masoxem a pečeme, až se všechna voda vsákne. Podáváme s dušenou rýží a rajčatovým salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka