Vepřové maso s paprikou a buráky - recept cpt. Cooka
Kung-pao-žou
4 porce:  70 dkg vepřové kýty nebo plece, 1  vejce, škrobová moučka, 1  cibule, 6  feferonek, 3 lžíce sójové omáčky, glutasol, desertní víno, moučkový cukr, 5 dkg burských oříšků, 1 dl vývaru (nejlépe z kuřete), 1  kapie, sůl
Očištěné maso nakrájíme na kostičky asi 1x1 cm, promícháme s vejcem, lžící škrobové moučky, glutasolem a mírně osolíme. Necháme odležet. Buráky opražíme na sucho na pánvi, feferonky rozdrtíme, kapii a cibuli nakrájíme na kostičky. Ze sójové omáčky, vína, škrobu a drůbežího vývaru si připravíme zálivku. Na pánvi prudce opečeme kostičky masa, tuk zčásti slijeme a k masu přidáme burské oříšky a zeleninu. Podusíme, zalijeme připravenou zálivkou a podle potřeby dosolíme. Podáváme s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka