Vepřové maso se zelenou paprikou - recept cpt. Cooka
La-c-žou-ting
4 porce:  1 kg vepřové kýty, 6 čerstvých paprik, 1  kedlubna, 1  pórek, 1  vejce, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce škrobové moučky, 5 lžic desertního vína, glutasol, sůl
Oprané, osušené maso nakrájíme na kostičky, přidáme syrové vejce, škrob a sójovou omáčku a vše dobře promícháme. Necháme v chladnu odležet. Na kostičky nakrájíme kedlubnu a papriky, zeleninu necháme přejít varem a propláchneme studenou vodou. Pórek nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji prudce opečeme maso, tuk zčásti slijeme a k masu přidáme pórek, kedlubny a papriku, podusíme a zalijeme zálivkou ze sójové omáčky, vína a glutasolu. Je-li omáčka příliš řídká, zahustíme ji škrobem rozmíchaným ve vodě. Krátce povaříme, podle chuti dosolíme a podáváme s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka