Maso dvou barev - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg vepřové kýty (plecka), 1 špetka soli, 1  vejce, 1 lžička škrobové moučky, 25 dkg vepřových jater (případně vepřová, telecí, drůbeží), 1 lžička škrobové moučky, 3 lžíce vepřového sádla, 15 dkg zelí nebo paprik, sójových výhonků, 2 stroužky česneku, 1  feferonka nebo lžička chilli,

Zálivka: 2 lžíce desertního vína, 1 lžíce sójové omáčky, 1 špetka moučkového cukru, 1 špetka glutasolu nebo lžička vegety, 5 dkg sušených hub, 1 šálek vývaru nebo vody

Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky (asi 3 mm silné) po vlákně a překrojíme na kousky o velikosti sousta. V misce je promícháme s rozšlehaným vejcem a s máčeným škrobem, mírně osolíme a necháme chvilku odležet. Játra nakrájíme podobně a v jiné misce smícháme se škrobovou moučkou. Zelí jemně nakrájíme, spaříme vroucí vodou a dáme okapat. Česnek nakrájíme na plátky, stejně tak pálivou papriku. Připravíme si do hrnku zálivku z uvedených přísad.
Na hlubší pánvi rozpálíme sádlo, opečeme nejprve vepřové plátky z obou stran, vyjmeme a dáme zatím stranou, pak opečeme plátky jater, nakonec spařené zelí. Vrátíme na pánev osmažené vepřové maso a játra, přidáme pálivou papriku a česnek a zalijeme vše připravenou zálivkou. Podusíme na mírném ohni několik minut. Zakápneme červeným olejem (olej s pálivou paprikou).
Podáváme s rýží nebo těstovinami. Doplníme zeleninovým salátem.
Příloha: suchá rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka