Masové špízy s rajčatovým salátem - recept cpt. Cooka
4 porce:  

Na špíz: 60 dkg vepřové kýty, 8  žampiónů, 2  špekáčky, 2 stroužky česneku, 1  feferonka, 2 lžíce oleje,

Na salát: 50 dkg rajčat, 1 svazek jarní cibulky, 2 lžíce octa, 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu

Omytá rajčata nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka. Vše smícháme. Přimícháme ocet, sůl, pepř, olej, lístky tymiánu a přidáme do salátu.
Vepřové plátky nakrájíme na proužky, špekáčky na silnější kolečka. Očištěné a omyté žampióny nakrájíme na plátky. Na grilovací jehlu potřenou olejem pak střídavě napichujeme nakrájené maso, houby a kolečka špekáčků. Oloupaný česnek a očištěnou feferonku pokrájíme nadrobno. Na oleji krátce podusíme, podle chuti osolíme, opepříme a ještě teplou směsí potřeme špízy. Při grilování maso občas obrátíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka