Moravský vrabec - recept cpt. Cooka
6 porcí:  60 dkg vepřové kýty, 30 dkg vepřového bůčku, 2 lžíce vepřového sádla, 1 větší cibule, česnek, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžička hladké mouky, kmín, sůl
Kýtu nakrájíme na plátky, rovněž tak vykostěný bůček, po jednom plátku na porci. Plátky kýty lehce naklepeme, osolíme, okořeníme a klademe na ně bůček. Svineme jako závitek, dáme na pekáček se sádlem, přidáme nakrájenou cibuli, rajský protlak, mírně podlijeme a dáme do horké trouby péci doměkka. Během pečení maso poléváme výpekem. Pak maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou a provaříme. Do necezené šťávy dáme vrabce, prohřejeme a podáváme se zelím a bramborovými plackami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka