Mrkev dušená s vepřovými kotletami - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg mrkve, 5 dkg másla, 3 dkg vepřového sádla, sůl, 4  vepřové kotlety, 1 lžíce hladké mouky, 1/8 l kysané smetany, 2 lžíce zelené petrželky
Kotlety naklepeme, okraje nařízneme a zprudka je opečeme po obou stranách na sádle. Šťávu mírně zaprášíme, podlijeme a povaříme. Očištěnou mrkev nakrouháme na nudličky, podlijeme osolenou vodou, přidáme kousek másla a dusíme do měkka. Pak mrkev přelijeme šťávou z masa, přidáme kotlety, podlijeme smetanou a dodusíme společně s masem. Sypeme petrželí a podáváme horké s opečenými brambory. Na kotlety můžeme přidat strouhaný křen.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka