Mu-sü žou - vepřové nudličky s houbami a s vejcem - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg vepřové kýty nakrájené podélně na nudličky, 1 lžička sójové omáčky, 1  cibule, 3 dkg jidášova ucha (čínské černé houby nebo jiné sušené houby), několik  denivek (sušená poupata Haemerocallis flava), 1 lžička moučkového cukru, 1 lžíce žlutého vína nebo brandy, 1/4 kostky bujónu (masox), 1 lžička škrobové moučky, olej,  špetka glutasolu, 2  vejce, sůl
Nakrájené maso smícháme se sójovou omáčkou a škrobovou moučkou a necháme hodinu odležet. V pánvi rozpálíme olej, osmahneme dožluta nakrájenou cibulku, vhodíme maso, lžičku cukru, osmahneme a podlijeme vínem nebo brandy. Jakmile maso změní barvu, přidáme předtím namočené a pokrájené čínské houby (nebo předtím namočené a povařené sušené houby), denivku (nemusí být) a zalijeme šálkem masoxu. Na prudkém ohni krátce podusíme. Na jiné pánvi si připravíme tenkou omeletu z vajec, kterou roztrháme na malé kousky a přidáme k masu. Ochutíme špetkou glutasolu a podle chuti osolíme. Jídlo nesmí mít téměř žádnou šťávu.
Příloha: rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka