Pečené koleno po bavorsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  vepřová kolena vepřová (po 1 kg), 2  cibule, 2  mrkve, 1.5 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 15 dkg celeru, 1/4 l černého piva, škrobová moučka
Nůžkami uděláme do kůže rourovité zářezy, nožičky potřeme solí a pepřem a dáme do pekáče. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky a nasypeme kolem nožiček. Přidáme polovinu piva a stejné množství vody, vložíme do trouby a během pečení často poléváme a obracíme. Po 90 minutách položíme nožičky na rošt, často potíráme pivem a pečeme dokřupava. Vypečenou šťávu rozpustíme v pekáči, dobře povaříme, procedíme, sebereme tuk a dochutíme. Šťávu zahustíme solamylem a podáváme s knedlíkem a salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka