Pečeně Paris - recept cpt. Cooka
4 porce:  70 dkg vepřové kýty, 1  klobása, 3 dkg anglické slaniny, 6  oliv, 2 lžíce meruňkového džemu, 1 lžíce hořčice, tymián, mletý pepř, sůl, 1 lžíce vepřového sádla, 2  cibule, 2 dl bílého vína, 1 lžička mletého zázvoru, 1/2 lžičky rozmarýnu, 4 kuličky jalovce, 2 dl kysané smetany, 1 lžíce škrobové moučky
Středem masa vedeme ostrým nožem řez, jímž protáhneme klobásu, dále maso prošpikujeme slaninou a půlkami zelených oliv. Potřeme je dále směsí meruňkového džemu a hořčice s tymiánem, mletým pepřem a solí. Na rozpáleném sádle rychle osmahneme ze všech stran, na chvilku vyjmeme a ve stejném kastrolku osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Vrátíme maso na cibulku a podlité vínem dusíme přikryté v troubě. V půlce pečení posypeme směsí mletého zázvoru s jalovcem a rozmarýnem v hmoždíři rozetřeným. Podle potřeby podléváme, před koncem necháme dopéci bez poklice. Měkké maso vyjmeme a naporcujeme. Plátky vložíme prohřát do šťávy, kterou jsme doplnili kysanou smetanou a troškou škrobu rozmíchaného ve studené vodě.
Příloha: knedlík

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka