Pečené selátko sváteční - recept cpt. Cooka
8 porcí:  1  malé sele, 1/8 kg másla i více, sůl
Dobře očištěné a vyprané selátko nasolíme zvenčí i uvnitř. Do břišní dutiny vložíme skrojek chleba, zašijeme, kolínka nařízneme a takto sele položíme hřbetem dolů na pekáč. Celé selátko špikovačkou propícháme, aby se na kůžičce nedělaly bubliny. Nahoře sele pomažeme rozehřátým čerstvým máslem, které na něm necháme ustydnout, pak pod ně nalijeme trochu horké vody a takto je vstrčíme do trouby. Pečeme je do zlata a občas je mastíme nahoře máslem, šťávu, která mezi pečením skape, odlijeme do omáčníku, upečené selátko úhledně nakrájíme, hlavu ozdobíme citrónem.
Podáváme jako vzácnou pochoutku. Podáváme s brambory a jablečným křenem, který obsahuje vitamin C.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka