Pudink z vařeného uzeného masa - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg uzeného masa (bez kosti), 1 lžíce másla, 1 lžíce hrubé mouky, 3/4 šálku mléka, 3  vejce, zelená petrželka, sůl
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a vymícháme na hustou kaši. Do polovychladlé kaše přimícháme žloutky, drobně usekané nebo umleté vařené uzené maso, petrželku, osolíme, lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Zavařovací sklenici bez zúženého hrdla (takzvanou masovku) silně vymastíme a směs do ní do 3/4 urovnáme. Sklenici dobře uzavřeme a vaříme asi 40 minut. Pak pudink vyjmeme, nakrájíme a podáváme.
Obměna: směs upečeme v zapékací míse jako nákyp.
Příloha: brambory, saláty nebo pečivo

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka