Rožeň Viléma Tella - recept cpt. Cooka
5 porcí:  70 dkg vepřové kýty, 1  karotka, 1/2  petržele, kousek celeru, 5 zrnek celého pepře, 3  hřebíčky, bobkový list, 5 lžic oleje, 10 dkg moučkového cukru, sůl, 5 menších jablek, sterilovaný celer, nakládané houby, nakládaná kapie na oblohu
Maso nakrájíme na čtverečky, karotku, petržel a celer na malé kousky a dáme střídavě do kameninové nádoby. Přidáme pepř, hřebíček, bobkový list, zalijeme olejem a necháme 6 hodin proležet. Pak maso napichujeme na jehlice a grilujeme. Cukr rozehřejeme s trochou vody, až vznikne karamel, namáčíme v něm jablka, až jim praskne slupka. Na každou porci napíchneme po jednom.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka