Sladkokyselá vepřová pečeně - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg vepřové pečeně bez kostí, 1 lžička mletého zázvoru nebo střední kousek čerstvého, 1  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 zelené papriky, 1/2 červené papriky, 1  okurka nakrájená na plátky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 10 dkg (kompotovaného) ananasu, 1 dl pomerančové šťávy, 1 lžíce bramborové škrobové moučky, 1 lžíce tekutého tmavého medu, sůl, mletý pepř, olej na smažení (větší množství),

Marináda: 1  bílek, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 lžíce vody, 2 lžíce sójové omáčky, 1 špetka soli

Maso nakrájíme na kostky cca 2,5 x 2,5 cm. Smísíme pečlivě všechny ingredience do marinády a maso jí zalejeme. Marinujeme 30 minut.
Zázvor oloupáme a nadrobno usekáme. Česnek oloupáme a utřeme. Cibuli oloupáme a nakrájíme na plátky. Papriky umyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na stejné kousky jako maso.
Marinované maso usmažíme na oleji o teplotě 190 °C na jasně hnědou barvu. Vyjmeme a necháme na hedvábném papíru okapat. Česnek a zázvor necháme na rozpáleném oleji zpěnit. Přidáme cibuli a papriky. Za stálého míchání 1 minutu smažíme. Přidáme pomerančovou šťávu, ocet, med, rajský protlak a bramborovou moučku. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Přidáme na kostičky nakrájený ananas a plátky okurky. Uvedeme do varu. Přidáme maso. Vložíme na mísu a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka