Smažené řízky v sýrovém obalu - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové řízky nebo telecí, sůl, hladká mouka, 1  vejce, 1 lžička mléka, strouhanka, 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra, ztužený pokrmový tuk nebo olej na smažení, 4  rajčata,  špetka mletého pepře,  špetka moučkového cukru, 2 dkg másla, zelená petrželka, 4 plátky šunky, 4 plátky ementálu nebo eidamu
Naklepané řízky osolíme, obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve směsi strouhaného sýra a strouhanky. Řízky osmažíme na tuku po obou stranách. Rajčata spaříme, sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Osolená, opepřená rajčata podusíme na másle a dáme je na dno zapékací mísy nebo pekáče. Na rajčata vložíme řízky, posypeme je rozsekanou petrželkou, poklademe plátky šunky, sýra a dáme do trouby zapéci.
Příloha: brambory nebo rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka