Smetanové frikasé ze selátka - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg drobů ze selátka, 1 dl oleje, 10 dkg cibule, 2 dkg soli, 3  bobkové listy, 2 g mletého pepře, 2 dl kysané smetany, 4 dkg hladké mouky, 2 dkg hořčice, 2 dkg moučkového cukru, 2 cl citrónové šťávy, 1 g citrónové kůry
K drobům ze selátka patří: nožičky, ocásek, plíce, játra, srdce. Nožičky a vnitřnosti dobře omýt a nechat okapat. Drobně nakrájenou cibulku nechat na oleji zesklovatět. Zalít trochou vody a dusit, než se voda vyvaří. Pak přidat připravené droby, ochutit solí a okořenit bobkovým listem a mletým pepřem. Při střední teplotě dusit s omáčkou. Je-li maso téměř měkké, vmíchat kyselou smetanu s moukou tak, aby měla šťáva konzistenci řidší omáčky. Ochutit hořčicí, cukrem a citrónovou šťávou a přidat trochu citrónové kůry. Chuť vývaru by měla být lehce nakyslá, příjemně pikantní. Při nižší teplotě ještě několik minut povařit a horké servírovat. Jako příloha se hodí brambory, dušená rýže, ale také houskové knedlíky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka