Tykev Jang-tie - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg tykve, 30 dkg vepřové kýty, 15 dkg kedluben, 4 stroužky česneku, 1 lžíce octa, 2 lžíce máčené škrobové moučky, olej,

Zálivka: 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce desertního vína, 1/2 hrnečku vývaru, 1 lžička škrobové moučky, 1/2 lžičky glutasolu, sůl, moučkový cukr

Tykev nakrájíme na silnější plátky a na prudkém ohni opékáme v oleji asi 4 minuty. Opečená kolečka dáme na papírový ubrousek odkapat od oleje. Kýtu nakrájíme na tenké plátky, obalíme ve škrobu a osolíme. Vložíme na rozehřátý olej a dobře mícháme, aby se jednotlivé kousky od sebe oddělovaly. Přidáme na malé kostky nakrájenou brukev, česnek nakrájený na plátky, opečenou tykev, zakapeme octem a přilijeme zálivku. Promícháme a krátce podusíme. Jako přílohu podáváme nesolenou rýži a salát z čerstvé zeleniny.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka