Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg vepřové krkovičky, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 lžíce kmínu, sůl, 2 dkg vepřového sádla, 2  cibule, 2.5 dl vývaru, 25 dkg žampiónů, zelená petrželka, 10 dkg slaniny, 10 dkg smetany, 2 lžičky škrobové moučky, 1 lžička ostré hořčice
Oba kmíny smícháme se 2 lžičkami soli, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a dáme na 4 hodiny do chladničky. Maso ze všech stran prudce opečeme, přidáme rozčtvrcenou cibuli, podlijeme trochou vývaru. Žampiony nakrájíme na čtvrtky, slaninu na kostičky, petrželku usekáme a po 30 minutách přidáme k masu, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme 30 minut. Maso vyjmeme, šťávu procedíme, přidáme smetanu, zahustíme solamylem a povaříme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka