Vepřová pečeně se skořicí - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1 kg vepřové kýty, 2 dl vína, 12  celých pepřů, 5  hřebíčků, 1 lžička dobromysli nebo majoránky, 1 lžička mleté skořice, 25 dkg cibule, 25 dkg rajčat, 1 velká karotka, 25 dkg jablek, několik  oliv (nemusejí být), sůl, mletý pepř, 3 lžíce oleje
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zalijeme vínem, krátce svařeným s kořením. Hodinu necháme uležet v chladničce. Pak dáme na kastrol olej, rozehřejeme, opečeme rozkrájenou cibuli, pak přidáme rajčata, jemně nakrájenou karotku, krátce opečeme a vložíme oloupaná nakrájená jablka. Vložíme maso s vínem a s kořením a vše pomalu pečeme v troubě asi jednu až dvě hodiny. Nakonec vyjmeme celé koření. Podáváme s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka