Vepřové kotlety à la Nelson - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 2 větší cibule, 1 lžíce másla, 1.5 lžíce hladké mouky, 1  žloutek,  trochu mléka, 5 dkg parmazánu nebo čedaru
Naklepané kotlety osolíme, poprášíme hladkou moukou a po obou stranách na másle opečeme. Cibuli, nejlépe šalotku, nakrájíme na kolečka, uvaříme v menším množství osolené vody, necháme okapat a prolisujeme nebo jemně usekáme. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a vymícháme na kaši. Přidáme prolisovanou cibuli, muškátový oříšek a po odstavení z plotny zamícháme žloutek rozmíchaný v troše mléka. Opečené kotlety potřeme touto kaší na prst silně, hřbetem nože uděláme mřížky, posypeme strouhaným sýrem buď samotným, nebo smíchaným s trochou strouhané vláčné housky a dáme zapéci. Povrch pokapeme máslem, které nám zbylo při opékání kotlet. Sýr na povrchu necháme jen zrůžovět, aby nebyl nahořklý.
Obměna: Místo cibule můžeme použít bílé části póru. Stejným způsobem můžeme upravit kterýkoli druh bílého masa, před zapékáním do měkka podušeného.
Příloha: suchá rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka