Vepřové kotlety frikasé - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové kotlety, 6 dkg tuku, 1  cibule, sůl, 1 dl bílého vína, 1 lžička citrónové šťávy, bobkový list, 1 dl kysané smetany, 2 lžíce hladké mouky
Maso asi do poloviny odřízneme od kosti, po obvodu nařízneme, naklepeme, na rozehřátém tuku po obou stranách lehce osmahneme a přendáme do nahřáté nádoby. Na zbylém tuku osmahneme do světlerůžova drobně nakrájenou cibuli, osolíme, přidáme víno, citrónovou šťávu a bobkový list. Přidáme kotlety, podlijeme vodou a zvolna dusíme doměkka. Nakonec ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do omáčky a povaříme. Vyjmeme bobkový list a podáváme s houskovými knedlíky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka