Vepřové kotlety marinované v bílém víně - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové kotlety nebo řízky, sůl, mletý zázvor, 1 malá cibule, olej nebo máslo, mletá paprika, 1 dl bílého vína, 1 dl smetany (čerstvé), vývar
Kotlety lehce naklepeme, od kosti do poloviny uvolníme, osolíme a lehce poprášíme zázvorem. Vložíme je do kastrolku pokapané vínem těsně na sebe a necháme hodinu uležet. Pak je v oleji nebo na másle na každé straně 3 minuty opečeme a vyjmeme do teplé nádoby. Ve zbylém tuku slabě osmahneme drobně pokrájenou cibuli, poprášíme paprikou, zamícháme a přilijeme marinádu z vína, trochu silného vývaru a smetanu. Povaříme 5 minut a v omáčce prohřejeme kotlety.
Příloha: suchá rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka