Vepřové kotlety na celeru - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 6 dkg oleje, 12.5 dkg celeru, 5 dl vývaru, 5 dkg hladké mouky, 1 lžíce hořčice, 20 dkg smetany
Nakrájené kotlety naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a na horkém tuku po obou stranách rychleji opečeme. Kotlety vyjmeme, do výpeku vložíme na kostičky nakrájený celer, trochu orestujeme, zalijeme troškou vývaru, vložíme kotlety a dusíme doměkka. Kotlety vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme hořčici a dobře provaříme. Na konci varu zalijeme smetanou, omáčku přecedíme na kotlety a prohřejeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka