Vepřové kotlety po bákoňském způsobu - recept cpt. Cooka
4 porce:  3 lžíce vepřového sádla, 2  cibule, 3 dkg slaniny, 3  papriky, 4  vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 1 lžíce mleté papriky, 2 dl kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 špetka pálivé papriky, 3  žampióny (nemusí být)
Naklepeme kotlety, osolíme, opepříme. Opečeme po obou stranách na sádle. Přidáme pokrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, podlijeme, přidáme sladkou i pálivou papriku a dusíme. Když maso změkne, přisypeme papriky nakrájené na kostičky, popř. žampióny, podusíme a zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku.
Příloha: noky nebo rýže, těstoviny, knedlíky i brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka