„Motýlky“ se špenátem - recept cpt. Cooka
5 porcí:  25 dkg těstovin - „motýlků“, 25 dkg špenátu, 5 dkg másla, 2 lžíce parmazánu nebo gruyéru, 2  vejce, sůl, mletý pepř, 1 l lehkého masového vývaru, tvrdý sýr
Uvaříme špenát v malém množství slabě osolené vody. Necháme špenát dobře okapat, pokrájíme nadrobno a ochutíme rozpuštěným máslem. Nesmažíme. Zvlášť rozšleháme vejce se špetkou pepře a strouhaným parmezánem. Spojíme špenát s rozšlehanými vejci, dobře promícháme a odstavíme stranou. V dostatečně velkém kastrolu uvedeme k varu vývar. Roztroušeně vsypeme těstovinu, přidáme špenát a dobře promícháme. Během vaření často zamícháme. Stáhneme z ohně, když je těstovina správně uvařena (”al dente”). Podáváme v polévkové míse se strouhaným sýrem zvlášť.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka