Vepřové Martinique - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg vepřového plecka nakrájeného na 5 cm kousky, 4 stroužky rozdrceného česneku, 4 lžíce citrónové šťávy, 20 dkg krystalového cukru, 1.5 lžičky nového koření, 1 lžička mleté skořice, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce karí koření, 7.5 dl hovězího vývaru, 6  mrkví nakrájených na kolečka, 1 zelená paprika, 2  bobkové listy, 1 lžička tymiánu, 75 dkg vařené rýže, 1  cibule nakrájená na drobno
V misce smícháme maso, česnek a citrónovou šťávu. Přikryjeme a necháme marinovat asi 1 hodinu při pokojové teplotě. Ve velké míse smícháme cukr, nové koření a skořici. Z marinády vyndáme maso a obalíme ho ve směsi cukru. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a na něm osmahneme maso do hněda po malých častech, hotové kousky přeneseme do další misky. Do hrnce přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme asi 10 minut na středním plameni. Přisypeme curry a opékáme další 1 minutu. Do hrnce vrátíme maso, přidáme cibuli a papriku nakrájenou na 2 cm kousky, bobkový list, tymián a vývar. Směs přivedeme k varu, snížíme plamen na minimum a dusíme částečně přikryté asi 30 minut. Odstraníme pokličku, zvýšíme plamen na střední a dusíme dalších 45 minut. Odstraníme bobkový list a podáváme s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka