Vepřové maso Key West - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřového ramínka nakrájeného na kousky, 2 lžíce oleje, 1  cibule nakrájená nadrobno, 2.5 dl kuřecího vývaru, 2.5 dl vody, 10 dkg artyčoků, 1 lžička nastrouhané citrónové kůry, 1 lžička citrónové šťávy, 1 plechovka ananasu, 3 lžíce škrobové moučky, 4 lžíce krystalového cukru, sůl
Na pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka osmahneme maso. Hotové maso vyndáme a držíme v teple. Na pánvi osmahneme cibuli, až zesklovatí a vrátíme maso. Přilijeme kuřecí vývar a vodu, posolíme a přivedeme k varu. Plamen snížíme na minimum, přikryjeme pokličkou a dusíme 1 hodinu. Přidáme artyčoky a vaříme dalších 15 minut. Přidáme citrónovou šťávu a kůru, zamícháme a vaříme 1 minutu. K masu nasypeme nakrájený ananas. Ananasovou šťávu rozmixujeme v mixéru s cukrem a Solamylem. Vzniklou směs pomalu přimícháme k masu, prohřejeme a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka