Polévka Minestra - recept cpt. Cooka
12 porcí:  

Bujón: 1 kg slepice, 50 dkg kuřecích drobů, 3 l vody, 2  bujóny (masox), 4  bobkové listy, 1/2 lžíce zelené petrželky, 1/2 lžíce celerové natě, 1 lžička celého pepře, sůl, mletý pepř,

Minestra: 50 dkg brambor, 40 dkg tykve, 50 dkg mrkve, 2  pórky, 1  celer, 50 dkg rajčat, 10 dkg másla, 25 dkg cibule, 10 dkg anglické slaniny, 2 lžíce rostlinného oleje, 15 dkg sterilovaného hrášku,

Přílohy: 10 dkg parmazánu nebo čedaru, 1 lžička bazalky, 1 lžička zelené petrželky, 1 lžička celerové natě, 2 stroužky česneku

Všechny přísady pro přípravu bujónu dáme do hrnce, zalijeme vodou a v otevřeném hrnci vaříme asi 2 hodiny. Brambory a tykev nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka, stejně tak i pórek. Celer na drobné kostičky a rajčata na kolečka, ale ještě je rozpůlíme.
V hrnci, v kterém budeme vařit polévku, rozehřejeme máslo. Na něm opečeme brambory. Vždy po 5 minutách přidáváme další surovinu - mrkev, celer a tykev. Zalijeme vývarem a necháme mírně vařit. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek. Až zesklovatí, přidáme rajčata a dusíme asi 5 minut. Přilijeme do polévky. Na drobné kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a na ní jen mírně osmahneme hrášek. Přidáme do vroucí polévky. Přidáme strouhaný parmezán, bazalku, petrželku, celerovou nať a utřený česnek.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka