Vepřové maso po mexicku - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřového plecka nakrájené na malé kousky, 10 dkg slaniny nakrájené na kostičky, 2 lžíce oleje, 4 lžíce hladké mouky, 1  cibule nakrájená nadrobno, 3 stroužky česneku nasekané nadrobno, 2 lžíce chilli, 2  feferonky nakrájené nadrobno, 2.5 dl kuřecího vývaru, 50 dkg fazolí, sůl
Slaninu opražíme do křupava. Hotovou slaninu vyndáme a držíme v teple. Vepřové maso obalíme v mouce a na pánevi zprudka odmahneme do hněda. Plamen snížíme na střední, do pánve vrátíme slaninu, přidáme cibuli a česnek a vaříme tak dlouho, až cibule zesklovatí. Přimícháme feferonky, sůl, chilli koření a kuřecí vývar. Přivedeme k varu a vaříme odkryté 2 hodiny. Fazole krátce povaříme ve vodě, necháme odkapat a přidáme je k masu. Dobře prohřejeme a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka