Vepřové maso s brambory a zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg vepřové kýty, 15 dkg klobásy, 40 dkg brambor, 10 dkg cibule, 15 dkg zelených paprik, 10 dkg rajčat, 3 lžíce oleje, sůl,  trochu worcestrové omáčky, mletý pepř, mletá paprika, karí koření (koření smíchané stejným dílem)
Maso a uzeninu nakrájíme na kousky, přidáme plátky oloupaných syrových brambor, kolečka cibule, proužky papriky a kolečka rajčat (není-li zelenina čerstvá, použijeme zmrazené lečo). Směs v misce osolíme, okořeníme, omastíme. Přendáme opatrně na plátek alobalu a pečlivě zabalíme, aby šťáva nemohla unikat. Pečeme podle svých možností v troubě na pekáčku nebo grilujeme na roštu.
Takto lze připravit kterékoli maso. Velmi chutné je kuře (kuřecí vykostěná prsa, která kombinujeme se šunkou), ale i kousek jehněčího zbaveného tuku, ke kterému dáme opaprikovanou nebo jinak kořeněnou zeleninu.
Větším jedlíkům k tomu nabídneme tmavý chléb.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka