Vepřové maso s fazolemi - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg vepřového plecka, 1  vejce, 3 lžíce vepřového sádla, 2  papriky, 2 velká rajčata, 20 dkg bílých fazolí, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, 1/2 lžičky wei-su, 2 stroužky česneku, červený olej, 1 špetka mletého bílého pepře, 2 lžíce vývaru,  trochu máčené škrobové moučky
Připravíme si vařené bílé fazole, spařené paprikové lusky a rajčata zbavená slupek. Vepřovou plec nakrájenou na tenké plátky promícháme s vejcem, máčeným škrobem, solí a pepřem. Do rozpáleného sádla vložíme maso a po chvíli restování přidáme fazole, na nudličky krájené paprikové lusky a plátky rajčat. Na prudkém ohni za stálého míchání ochutíme vínem, sójovou omáčkou, wei-su, plátky česneku a zastříkáme vývarem. Mírně zahustíme máčeným škrobem, krátce podusíme a povrch hotového pokrmu zakapeme červeným olejem.
Příprava červeného oleje: 50 g sušených chilli papriček osmahneme na pánvi krátce v půl litru horkého oleje a ihned odstavíme z ohně. Ještě do teplého oleje přimícháme 20 g jemně mletého chilli koření. Necháme ustát, zcedíme a uložíme v chladnu, kde dlouho vydrží. Měl by mít průsvitnou, jasně červenou barvu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka