Vepřové maso s fenyklem - recept cpt. Cooka
4 porce:  3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce mletého fenyklu, 1  cibule nakrájená nadrobno, 7 stroužků česneku nasekaných nadrobno, 4  vepřové řízky, 3  jarní cibulky nasekané nadrobno, 2 dl bílého vína, 3 dl kuřecího vývaru, 1 dl šlehačky, sůl, mletý pepř
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme 1 lžíci fenyklu a za stálého míchání 1 minutu osmahneme. Plamen snížíme na střední, přidáme cibuli a osmahneme do zlatova. Do hrnce dáme česnek a smažíme dalších 5 minut. V další pánvi rozpálíme zbytek oleje, na dno položíme osolené a opepřené vepřové medailonky a smažíme 5 minut po obou stranách. Hotové maso vyndáme a držíme v teple. Do první pánve dáme zelenou cibulku a smažíme další 2 minuty. Přilijeme víno, zamícháme, přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Přidáme kuřecí vývar a smetanu a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka