Vepřové maso s mandlemi - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg vepřové kýty, 1 lžička škrobové moučky, sůl, 1  bílek, 5 dkg mandlí, 4  žampióny, 10 dkg bambusových výhonků, 3 lžíce rostlinného oleje, 1  paprika, 1  pórek, 2 stroužky česneku, 1 špetka mletého zázvoru, 1 špetka pálivé papriky,

Zálivka: 2 lžíce vína, 1 lžička škrobové moučky, 1 lžička sójové omáčky, 1 špetka glutasolu, 1/2 dl vývaru

Libové maso nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s rozšlehaným bílkem a škrobovou moučkou, lehce osolíme a necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme papriku na kostičky, pórek, žampióny, bambusové výhonky (nebo kedlubnu) a česnek na plátky.
Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme kostičky masa, rychle opečeme ze všech stran, vsypeme opražené mandle, osmahneme. Přidáme papriku, žampióny, pór a česnek, promícháme, opečeme, okořeníme zázvorem a paprikou a zalijeme zálivkou. Podusíme několik minut za stálého míchání.
Příloha: rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka