Vepřové maso s pórkem - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg vepřové kýty, 2 lžíce vepřového sádla, 1  pórek, sůl, 1 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce vývaru, 1/2 lžičky moučkového cukru, 1/2 lžičky wei-su, 1 špetka mletého bílého pepře, olej
Po délce rozříznutý pórek nakrájíme na dílky asi 2 cm dlouhé, vložíme do mísy a zalijeme zálivem z vína, vývaru, soli a cukru. Vepřové maso nakrájíme na kostičky (nejprve ukrojíme plátek o síle 1 cm, zlehka naklepeme tupou stranou nože a poté překrájíme na kostičky o straně 1 cm), osolíme a prudce osmahneme na sádle. Přilijeme záliv s pokrájeným pórkem a na mírném ohni chvíli mícháme. Dochutíme wei-su (glutasolem), bílým pepřem a za stálého míchání zahustíme máčeným škrobem. Okraje zakápneme několika kapkami zázvorového oleje.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka